Back in September, 2020, we did a week-long conversation, events, workshop with caregivers on ‘love, pleasure and friendship’ for children and young people with disabilities. In this video, professionals working with children and young people with disabilities, their families and communities around them discuss why is it important to talk about love, pleasure and friendship with children and young people with disabilities. Watch this video to know more from them!
Panelists:
Prathama Raghavan – School Counselor, Mental Health Worker
Nirupa Bangar – Educationist, Trainer, Narrative Counselor, Adult Support Kendra
Parul Kumtha – Parent Advocate, Narrative Counselor – Adult Support Kendra, Trustee – Forum for Autism
Anand Kumtha – Parent Advocate, Narrative Counselor – Adult Support Kendra, Trustee – Forum for Autism
Jill Sanghvi – Therapist and Trainer, Ummeed Child Development Center
Vibha Krishnamurthy – Developmental Pediatrician, Ummeed Child Development Center
Facilitator:
Yashna Vishwanathan, Therapist and Trainer, Ummeed Child Development Center
सितम्बर, 2020 में हमने प्यार, दोस्ती और प्लेज़र को लेकर देखभालकर्ताओं के साथ हफ्ते भर की बातचीत, वर्कशॉप्स की थी. ये उन देखभालकर्ताओं के साथ थी जिनके बच्चों और युवाओं को डिसेबिलिटी है. इस वीडियो में कार्यकर्ताओं के बीच इस विषय पे चर्चा हो रही है कि प्यार, दोस्ती और प्लेज़रके बारे में बात करना ज़रूरी क्यों है?
पनेलिस्ट्स:
प्रथमा राघवन – स्कूल काउंसलर, मानसिक स्वास्थ्य कार्यकर्ता
निरुपा बांगर -एडुकेशनिस्ट, ट्रेनर, नैरेटिव काउंसलर – एडल्ट सपोर्ट केंद्र
पारुल कुमठा – देखभालकर्ता समर्थक, नैरेटिव काउंसलर – एडल्ट सपोर्ट केंद्र, ट्रस्टी – फोरम फॉर ऑटिज़्म
आनंद कुमठा – देखभालकर्ता समर्थक, नैरेटिव काउंसलर – एडल्ट सपोर्ट केंद्र, ट्रस्टी – फोरम फॉर ऑटिज़्म
जिल संघवी – थेरेपिस्ट और ट्रेनर, उम्मीद चाइल्ड डेव्हलपमेंट सेंटर
विभा कृष्णमूर्ति – डेवलपमेंटल पीडिअट्रिशन, उम्मीद चाइल्ड डेव्हलपमेंट सेंटर
फैसिलिटेटर
याशना विश्वनाथन – थेरेपिस्ट और ट्रेनर, उम्मीद चाइल्ड डेव्हलपमेंट सेंटर